Vinkkejä ja neuvoja

Miksi auton akku lakkaa toimimasta pääsiäisreissulla?

Autosi akku voi olla vahingoittunut talven aikana. Se merkitsee sitä, että voit joutua milloin tahansa tilanteeseen, jossa autosi ei enää käynnisty. Tässä on parhaat vinkkimme siitä, miten vältät autosi akun loppumisen kesken kaiken.

Lue koko artikkeli tästä

Parhaat kesärenkaat – näin valitset oikein

Oikeilla renkailla voi olla suuri merkitys sekä mukavuudelle, turvallisuudelle että polttoaineen kulutukselle. Valinnan mahdollisuuksia on kuitenkin lukuisia ja uusien kesärenkaiden ostossa tapahtuu helposti virheitä. Lue tästä kaikki se, mitä sinun tarvitsee tietää kesärenkaita valitessasi.

Lue koko artikkeli tästä

Parhaat vinkit: nosta autosi arvoa

Voit nostaa käytetyn autosi arvoa. Kun myyt autosi, kyse voi olla useasta sadasta eurosta. Tässä kymmenen arvokasta vinkkiä autosi arvon nostamiseksi.

Lue koko artikkeli tästä

”Salatut” koodit, jotka paljastavat autosi kunnon

Autosi voi ilmoittaa sinulle vioistaan. On vain ymmärrettävä, miten ilmoituksia tulkitaan. Voit nyt tulkita auton vikakoodit yksinkertaisella apuvälineellä ilman kalliita korjaamolaskuja.

Lue koko artikkeli tästä

Lastaa autosi oikein – vältä vahingot ja sakot

Huonosti lastattu auto saattaa aiheuttaa vaaratilanteita liikenteessä. Sen lisäksi saatat kuskina saada sakot, jos et noudata voimassa olevia säännöksiä. Tässä muutamia vinkkejä!

Lue koko artikkeli tästä

Vinkki: selvitä, miksi autosta kuuluu outoja ääniä

Voit itse selvittää, jos autossasi on jotain rikki tai menossa rikki. Tärkein työkalu tähän on korvasi, sillä voit tunnistaa joitain tavanomaisia vikoja pelkästään kuuntelemalla.

Lue koko artikkeli tästä

Näin vaarallisia talvirenkaat ovat keväällä

Nastattomilla talvirenkailla saa ajaa ympäri vuoden. Mutta se ei ole kovinkaan järkevää, sillä useissa testeissä on todettu, että oikeat kesärenkaat ovat sekä halvemmat että turvallisemmat.

Lue koko artikkeli tästä

Näin tärkeää öljy on autollesi

Autosi tarvitsee hyvää moottoriöljyä – öljyä, joka on vaihdettava ajoissa. Muuten moottori voi rikkoutua. Oikean öljyn valitseminen ei kuitenkaan ole kaikkein helpoin tehtävä, sillä siinä on otettava huomioon monta asiaa. Tässä tärkeimmät.

Lue koko artikkeli tästä

Varo – väärät varaosat voivat vahingoittaa autoasi

Auto voi koostua yli 10 000 eri osasta, ja monet niistä ovat juuri sinun automallillesi tarkoitettuja. Oikean osan löytäminen voi tarpeen sattuessa olla suurikin haaste. Siihen on kuitenkin olemassa nokkela oikotie!

Lue koko artikkeli tästä

Säästä rahaa: ota omat varaosasi mukaan korjaamolle

Auton vieminen korjaukseen voi tulla kalliiksi. Siitä voi kuitenkin selvitä halvemmalla kuin ehkä kuvittelet. Tässä vinkki, jonka avulla voit säästää suuren summan.

Lue koko artikkeli tästä

Unohda korjaamo korjaa autosi itse!

Monet modernit autot ovat rakenteeltaan monimutkaisia ja täynnä kehittyneitä teknisiä ratkaisuja. Mutta älä anna sen pelästyttää sinua. Vielä on paljon, mitä voi korjata itse! Tässä muutama esimerkki.

Lue koko artikkeli tästä

Varoitus: näin jarrusi kuluvat talven aikana

Jarrusi voivat olla huonossa kunnossa – ilman, että huomaat sitä. Talvisin jarrut nimittäin altistuvat suurelle rasitukselle, jonka takia ne voivat kulua nopeasti. – Puutu asiaan ja tarkista jarrut nyt kevään tullessa, kehottaa Magnus Possman Skruvat.se-yrityksestä.

Lue koko artikkeli tästä