Autot voivat muistuttaa toisiaan ulkoisesti, mutta kuoren alla on usein suuria eroja. Valmistajat valitsevat monenlaisia teknisiä ratkaisuja antaakseen eri automalleille erilaisia ominaisuuksia. Tästä syystä tuotannossa käytetään useita eri osia.

Jokaisesta mallista valmistetaan lisäksi lukuisia versioita, joten omistajan on pakko tietää muutakin kuin autonsa merkki ja malli. Esimerkiksi alustoja on useita erilaisia, kuten myös moottorivaihtoehtoja. Lisäksi on usein useita varustelutasoja, joissa jokaisessa käytetään omia osiaan. Autonvalmistajat sitä paitsi päivittävät mallejaan usein niiden elinkaaren aikana vaihtaen siinä yhteydessä komponentteja, joten on vaikea tietää täsmälleen, mitkä varaosat ovat oikeita juuri sinun autoosi.

– On selvitettävä paljon asioita. Saattaa olla kaksi aivan saman näköistä autoa, mutta niissä on erilaiset moottorit. Siksi niiden paras mahdollinen toiminta edellyttää erilaisia öljyjä ja suodattimia. Vahvemmalla moottorilla varustetun auton jarrut ja iskunvaimentimet voivat olla korkeampaa rasitusta kestäviä. Jos kyseessä on nelivetomalli, siinä varmaankin on myös useita erityisosia, yrityksen Skruvat.fi liiketoimialapäällikkö ja tekninen asiantuntija Magnus Possman sanoo.

Skruvat.fi on Pohjolan suurin uusien autonosien sähköinen verkkokauppa, ja sieltä löytyy yli 500 000 erilaista varaosaa useimpiin automalleihin. Kun jotain menee rikki, ja niinhän aina tapahtuu kaikkien autojen kohdalla, on oltava tarkkana oikeaa varaosaa valittaessa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse etsiä omin päin, koska on olemassa nokkela oikotie, joka tekee siitä yllättävän helppoa.

– Sivustolla Skruvat.fi sinun tarvitsee vain tietää autosi rekisterinumero. Kirjoitat sen hakukenttään, ja saat hakutuloksiksi ne varaosat, jotka sopivat juuri sinun autoosi, Magnus Possman sanoo.