Parhaat vinkit: nosta autosi arvoa

Voit nostaa käytetyn autosi arvoa. Kun myyt autosi, kyse voi olla useasta sadasta eurosta. Tässä kymmenen arvokasta vinkkiä autosi arvon nostamiseksi.

Puhdista auto

Likainen auto viestii, ettei siitä huolehdita kunnolla. Pese auto tarkasti ulkoa – äläkä unohda sisäpuolta. Verhoilun puhdistaminen hyvällä puhdistusaineella tekee yleensä ihmeitä auton yleisilmeelle.

Korjaa pikkuviat

Autonomistaja saattaa tottua tiettyihin pikkuvikoihin autossaan. Ehkä jokin takapenkin automaattisista ikkunoista ei toimi tai jossain on palanut polttimo. Kun kaikki ei ole niin kuin pitäisi, vaikuttaa tämä auton arvoon. Yritä korjata mahdollisimman paljon itse, sillä usein kyse on vain sulakkeen vaihtamisesta.

Huolla auto

Huolto on kaiken A ja O käytetyn auton arvon kannalta. Huolehdi siitä, että auto on huollettu hiljattain ennen kuin myyt sen. Vaihda öljy sekä öljysuodatin ja tarkista nesteet, kuten jäähdytysneste, lasinpesuneste ja jarruneste. Kannattaa säästää kuitti öljystä ja suodattimesta, jotta voit todistaa tehneesi työn.

Korjaa kiveniskemät tai pikkuvauriot

Maali on ensimmäinen asia, johon kiinnitetään huomiota, ja jäljet maalipinnassa tekevät autosta vähemmän houkuttelevan. Pikkuvaurioiden korjaaminen ei ole vaikeaa eikä kallista, mutta se voi vaikuttaa merkittävästi auton ilmeeseen.

Hanki vanteet

Harvat asiat vaikuttavat auton ulkonäköön niin paljon kuin renkaat. Onko autossasi rumat peltivanteet? Siinä tapauksessa on ehkä aika sijoittaa kevytmetallivanteiden asentamiseen. Edullisempi vaihtoehto on hankkia tyylikkäät muoviset vanteet.

Asenna vetokoukku

Vetokoukku on monien autonostajien toivelistalla. Siksi vetokoukulliset käytetyt autot ovat usein arvokkaampia kuin sellaiset, joissa ei ole vetokoukkua. Vetokoukun voi jälkiasentaa useimpiin malleihin – ja se saattaa olla edullisempaa kuin kuvittelit. Joskus kyse on vain reilusta sadasta eurosta ja saat summan helposti takaisin myydessäsi auton. Älä kuitenkaan unohda, että vetokoukku on katsastettava.

Vaihda renkaat

Useimmat autonostajat eivät halua joutua korjailemaan autoa. Auton myyntiä suunnitellessasi voikin olla kannattavaa varmistaa, että siinä on järkevät renkaat . Älä kuitenkaan osta kaikkein kalleinta mallia, sillä vastaavaa summaa voi olla vaikea saada takaisin myynnin yhteydessä.

Asenna lohko-/sisätilanlämmitin

Keväällä autonostajat eivät ole niin kiinnostuneita auton lämmityksestä, mutta talven lähestyessä lohko- ja sisätilanlämmittimillä varustetut autot ovat arvokkaampia kuin autot, joissa niitä ei ole.

Korjaa verhoilu

Puhki kulunut verhoilu alentaa auton arvoa huomattavasti. Useimmiten kyse on ajajan istuimesta, johon kohdistuu eniten hankausta. Kangasverhoiltuun autoon on joskus mahdollista löytää autopurkaamolta istuin, jossa on oikeanlainen verhoilu, eikä sellainen ole välttämättä erityisen kalliskaan. Nahkaverhoilun pystyy useimmiten korjaamaan.

Katsastus

Monet välttävät katsastamattoman auton ostamista. Katsastukseen ajaminen ja puhtaiden katsastuspapereiden saaminen on nopea ja yksinkertainen tapa korottaa auton arvoa useilla sadoilla euroilla.

Skruvat.se – hyviä autonosia edullisin hinnoin. Lue lisää täältä.