Parhaat kesärenkaat – näin valitset oikein

Oikeilla renkailla voi olla suuri merkitys sekä mukavuudelle, turvallisuudelle että polttoaineen kulutukselle. Valinnan mahdollisuuksia on kuitenkin lukuisia ja uusien kesärenkaiden ostossa tapahtuu helposti virheitä. Lue tästä kaikki se, mitä sinun tarvitsee tietää kesärenkaita valitessasi.

Löydä uudet kesärenkaat autoosi tästä!

1. huhtikuuta alkaen laki ei vaadi talvirenkaiden käyttöä, vaikkakin se joillain paikoin saattaa silti olla hyvä ajatus. Moni kesärenkaisiin vaihtava hankkii uudet renkaat kauden alussa – ja monilla on vaikeuksia tietää tarkoin, millaiset renkaat pitäisi valita.

– Sinun on ennen kaikkea pidettävä huolta mitoituksesta siten, että renkaat mahtuvat vanteisiin. Yksinkertaisin keino on tarkistaa luvut vanhoista renkaista, Bythjul.com:in liiketoiminnanjohtaja Henrik Bjurhem sanoo.

Renkaiden ostaminen on kuitenkin paljon monimutkaisempaa kuin pelkkä kokoluokan selvittäminen. Eri autoilla on erilaiset ominaisuudet, niiden paino vaihtelee ja ne ovat tehty kulkemaan eri nopeuksilla. Siksi niissä pitää olla kullekin mallille suunnitellut renkaat, jotka sietävät eritasoista rasitusta ja eri nopeuksia.

– Löydät auton vaatimat kuormitus- ja nopeusindeksit rekisteriotteestasi tai Liikenneviraston kotisivuilta, Henrik Bjurhem sanoo.

Vaikka löytäisitkin oikeat koot ja oikeat kuormitus- ja nopeusindeksit, sinun täytyy ottaa muitakin seikkoja huomioon renkaita valitessasi. Eri renkailla on erilaisia ominaisuuksia. Jotkut mallit ovat erittäin hyviä kestämään kulutusta, joidenkin vierintävastus on alhainen, jotkut ovat poikkeuksellisen hiljaisia ja joidenkin pitokyky märällä alustalla on muita parempi.

Sellaista rengasta, jolla olisi nämä kaikki ominaisuudet, ei valitettavasti ole olemassa, ja siksi etusijalle on asetettava omasta mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet.

– Kuinka paljon on valmis maksamaan, turvallisuustaso, suorituskyky ja kestävyys ovat niitä tarpeellisia perustason päätöksiä. Kannattaa tutkia suurempien lehtien julkaisemia rengastestejä, joista näet testivoittajat ja niiden ominaisuudet, Henrik Bjurhem sanoo.

Vuodesta 2012 lähtien kaikki renkaat ovat varustettava erityisellä EU-merkillä. Järjestelmän tarkoituksena on auttaa kuluttajia valitsemaan omien mieltymystensä mukaiset renkaat. Merkintä antaa nopean kuvan renkaan ominaisuuksista ja helpottaa oikeiden renkaiden löytämistä.

Lue tarkat tiedot merkinnästä TÄSTÄ .


Löydä uudet kesärenkaat autoosi tästä!