Vetonivelet

Anna autosi rekisterinumero

Vetonivelet

Vetoniveltä käytetään siirtämään voimaa moottorista vetäviin pyöriin. Vetonivel on tehty siirtämään tehoa eri kulmissa ilman, että ajoon muodostuu kitkaa. Sitä käytetään luomaan paras mahdollinen mukavuus ajoosi.

Hyvin toimiva vetonivel on tärkeä, sillä se vähentää kitkaa ajon aikana samalla, kun se siirtää voiman moottorista vetäviin pyöriin. Vetonivelellä on yleensä pitkä käyttöikä, mutta ulkoiset tekijät, kuten esimerkiksi rikkoutunut vetonivelen suojakumi, saattavat johtaa sen rikkoutumiseen nopeasti. Niitä käytetään sekä etu- että takavetoisissa autoissa ja Skruvatilla on paljon vetoniveliä, jotta voisit löytää juuri oikean vetonivelen ajoneuvollesi.

Sisempi ja ulompi vetonivel

Vetoniveliä on sekä sisempi että ulompi. Ulompi vetonivel kuluu enemmän, sillä se toimii suuremmissa ohjauspyörän kulmissa, kun taas sisempi sijaitsee kiinni vaihdelaatikossa. Yleisin syy vetonivelten rikkoutumiseen ei ole kuluminen. On huomattavasti yleisempää, että ne menevät rikki, jos suojakumit ovat rikkoutuneet tai sokat katkenneet. Suojakumien tehtävänä on suojata vetoniveltä lialta ja kosteudelta sekä samalla pitää rasva sen sisällä.

Yleensä kuuluu selvästi, jos ulompi vetonivel on rikkoutunut, sillä se napsahtelee ja kolisee, kun käännytään alhaisessa nopeudessa. Jos sisempi vetonivel on rikkoutunut, huomaat sen tärinästä, ennen kaikkea kaasuttaessasi. Skruvatilla on monia erilaisia vetoniveliä, jotta voisit löytää juuri sinun ajoneuvoosi täydellisesti sopivan vaihtoehdon.

Autonmerkki
Näyttää 1 - 30 4336 tuotteita

Hyvä
Trustpilot rating stars
Perustuen 2 108 arvosteluun
Lue joitakin niistä täältä.