Pyöränlaakerit

Anna autosi rekisterinumero

Pyöränlaakerit

Pyöränlaakeri koostuu useista teräskuulista, jotka pysyvät yhdessä metallirenkaan avulla. Se mahdollistaa pyörän vapaan pyörimisen. Pyöränlaakereita käytetään kaikenlaisissa ajoneuvoissa. Polkupyöristä lentokoneisiin ja tietysti autoissa. Ne auttavat renkaan pyörimisessä ja kitkan vähentämisessä minimiin. Pyöränlaakerit sijaitsevat pyörännavassa, joka on pieni pala metallia keskellä rengasta.

Miksi pyöränlaakerit hajoavat?

Joskus pyöränlaakerit kestävät koko auton käyttöiän ja joskus niitä täytyy vaihtaa usein auton käyttöiän aikana.

Vesi, savi ja suola saattavat päästä pyöränlaakerin suljettuun rakenteeseen ja heikentää laakeria.

Hajoaminen saattaa johtua myös siitä, että ajat liian paljon heikoissa sääolosuhteissa ja se rasittaa pyöränlaakeria niin, että se hajoaa ennenaikaisesti.

Kuinka huomaat rikkinäisen pyöränlaakerin?

Rikkinäinen pyöränlaakeri alkaa pitää ääntä yli 50 km/h nopeuksissa. Ratti ja jarrut saattavat myös täristää ajaessa, jos autosi pyöränlaakeri on rikki.

Viallisella pyöränlaakerilla ajaminen voi olla vaarallista, sillä se vaikuttaa jarruihin ja pahimmassa tapauksessa rengas saattaa jumiutua kesken ajon. Pyöränlaakerin vaihtaminen itse voi olla hankalaa ja se vaatii erityistyökaluja, ja siksi onkin usein parempi antaa ammattilaisten hoitaa se. Meiltä löydät korkealaatuiset pyöränlaakerit parhailta valmistajilta, kuten SKF, Bosch ja LuK. Korkeaa laatua, oikeaan hintaan.
Autonmerkki
Näyttää 1 - 30 10419 tuotteita

Hyvä
Trustpilot rating stars
Perustuen 2 414 arvosteluun
Lue joitakin niistä täältä.