Lambda-anturi

Anna autosi rekisterinumero

Lambda-anturi

Lambda-anturin tehtävänä on varmistaa, että sylintereihin pääsee oikea määrä polttoainetta, ja tämä toteutuu optimoimalla ilman ja polttoaineen suhteen. Lambda-anturi varmistaa, että moottori toimii, kuten sen pitääkin, ja pitää polttoaineenkulutuksen oikeana. Koska lambda-anturi tarkistaa, että katalysaattori toimii oikealla tavalla, se vähentää myös vahingollisten päästöjen määrää. Jos autosi ilmoittaa, että CO-pitoisuus on liian korkea tai että Lambda-arvo on väärä, se saattaa merkitä, että lambda-anturi tulee vaihtaa. Autossa saattaa olla useita eri lambda-antureita. Auton moottoriin syötettävän polttoaineen määrä säätyy antureiden antamien signaalien avulla. Moottorinohjaus-otsikon alla on paljon tuotteita pakokaasujen ja palamisen säätelemiseen.

Nämä auttavat pitämään autosi suhteellisen ympäristöystävällisenä mahdollisimman alhaisten CO-päästöjen ja mahdollisimman tehokkaan polttoaineen palamisen kautta.

Milloin sinun tulee vaihtaa lambda-anturi?

Yleensä lambda-anturi kestää noin 150 000 km. Eri syistä saattaa kuitenkin olla tarpeen vaihtaa se aikaisemmin. Kun lambda-anturi vaurioituu, se johtuu usein moottorin vaikutuksesta tai pakokaasujärjestelmän vuodosta.

Merkkejä siitä, että lambda-anturi on saattanut lakata toimimasta, ovat esimerkiksi:

  • Epätavallisen korkea polttoaineenkulutus.
  • Alhainen moottoriteho kiihdytettäessä.
  • Kojelaudassa syttyy moottorin varoitusvalo.
  • Auto nykii hieman käynnistyksen yhteydessä.
Autonmerkki
Näyttää 1 - 30 4526 tuotteita

Hyvä
Trustpilot rating stars
Perustuen 2 307 arvosteluun
Lue joitakin niistä täältä.